fredag 23 september 2011

Språket och välfärden tema i Helsingfors

Arbetsveckan avslutades med ett möte i Helsingfors med nordiska (S)-partisekreterare. Stämningen är god i (S)-familjen efter ett gott kommunval i Norge och ett regeringsskifte i Danmark.

Men tänk vad "lustigt" - av de fem nordiska länderna är det nu bara i Sverige (!) som socialdemokraterna inte är med i regeringen....Sverige, som ändå har varit ett av världens mest socialdemokratiska länder....

Den nordiska socialdemokratin tar nu krafttag för att möta utmaningarna som välfärdssamhället står inför. Och samtidigt satsar vi på forskning - ett stort gemensamt (S)-projekt är i startgroparna som du kan läsa om mer här.

På mötet konstaterade jag hur värdefullt det är för Ålands socialdemokrater att få vara med i de här nordiska sammanhangen. Jag passade för övrigt också på att diskutera hotet mot svenskan och den svensktalande befolkningen i Finland med SDPs partisekreterare Mikael Jungner.

Han är en av de SDP-politiker som hårdast bekämpat Sannfinländarna, så han förstod precis vad jag talade om när jag beskrev den oro som många ålänningar känner när det gäller den politiska utvecklingen på fastlandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar