torsdag 11 oktober 2012

Ska alla GÅ eller?

Slopa stadsbussen! Det går Ålands Framtid i Mariehamn ut med (se notis på radions hemsida). Partiets ordförande är stadsfullmäktige- och lagtingsledamot Axel Jonsson som skrev så här på sin hemsida www.axel.ax i november ifjol:

"Enligt Världsnaturfondens rapport ”Living Planet Report 2010” förbrukar jordens befolkning resurser motsvarande 3,3 planeter.Inför hösten 2011 startades en kampanj ”1 Åland – 1 Planet” med representanter från samtliga lagtingspartier. En av huvudmålsättningarna var att Lagtinget senast den 1 december 2013 fastställer ramar för hur vårt samhälle ser ut och fungerar när vi förbrukar resurser motsvarande en planet. Eftersom arbetet med hållbar utveckling bör prägla samtliga delar av samhället och är av omfattande karaktär, fordras ett stort parlamentariskt samförstånd och samarbete över partigränserna. Därför föreslår motionärerna att målsättningarna slås fast i form av en parlamentarisk kommitté."

Det här skrev ÅF i en budgetmotion i lagtinget. I staden föreslår man nu att kollektivtrafiken ska skrotas. 300.000 resenärer per år ska förflytta sig på annat sätt.

Intressant sätt att se på miljöpolitik. Men alla kanske ska GÅ runt i staden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar