fredag 14 oktober 2011

Ingen högoddsare att tro på (S)-framgång

Hur ska det gå på söndag? Ja, det är ju det många grunnar på nu, inte bara politiker utan många väljare.
Att tro på en socialdemokratisk framgång är inte nå´n högoddsare. Vi har haft vinden i ryggen länge. Våra politiska motståndare berömmer vår kampanj. Att vi har varit aktiva har synts i pressen och hörts i radio och TV.


Vi har haft en tydlig valkampanj. Vi har konkreta valfrågor: Jobb- och näringspolitiken, miljöpolitiken och den sociala rättvisan, t ex i tandvårdsfrågan.

I morse träffade jag center-kandidaten Erica Sjöström på Nygatan. Vi konstaterade att folk har varit ovanligt intresserade av att PRATA politik i den här valrörelsen. Vi kände inte alls igen oss i beskrivningen som funnits i medierna att valarbetet har varit lamt.

Och så har högerliberalen Olof Erland vaknat till så här i valspurten. Han har ju annars varit osynlig hittills. Men avogheten mot (S) måste han ju få utlopp för lite då och då.

Om tandvårdsdebatten igår, som jag skrev om i mitt förra blogginlägg, skriver han:
"Tack vare bland andra Obundna lagtingskandidaten Jessy Hartvik insikt i sakfrågan sprack sosssarnas ballong om ”allmän tandvård”. Problemet är knappast att åläningarna saknar tandvård eller att tandstatusen är sämre än på annat håll."

Ålänningar (jo, det stavas med två n) saknar tydligen inte tandvård, enligt Erland. Nähä. Då måste alla de pensionärer/ensamstående/låginkomstagare som vi socialdemokrater pratat med i stort sett varje dag under valrörelsen ha fel då. För de säger att de inte har råd att gå till tandläkare.

Två lästips så här i sluttampen av valrörelsen:

Camilla Gunells blogg där hon utmanar Harry Jansson och Viveka Eriksson

Intervjun med Camilla Gunell i Arbetarbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar