måndag 29 november 2010

Lovande uttalanden, Harry Jansson

Det är med intresse jag läser om "striden" inom centern. Det första man tänker är: Gud så skönt att det är så stabilt inom vårt parti, socialdemokraterna. I dagens moderna (s) är ordet "falang" i princip okänt, i centern strids det för öppen ridå.

Annars tycker jag att det är svårt att ha synpunkter på vem som är bäst som partiledare, Harry Jansson eller Veronica Thörnroos. När jag arbetade som radioreporter måste jag erkänna att jag alltid imponerades över Harry Janssons retoriska förmåga och hans kunnande i EU-frågor. Därför var han i början av 90-talet en flitigt anlitad "EU-expert" i radions program.

Lovande argumentation

I dagens Ålandstidning kommer en del lovande uttalanden från den nye centerledaren: Enligt tidningen efterlyser Harry en "aktivare näringspolitik" och att han anser att "det är märkligt att det finns en enda sjöfartsansvarig tjänsteman på näringsavdelningen". Som hämtat direkt från (s) argumentation under många år.

Sedan skriver tidningen att Harry anser att "det är en myt att den offentliga sektorn är överstor". Inte undra på att han inte drog jämnt med Anders Eriksson i Ålands Framtid....
"Vi måste omstrukturera och samarbeta parlamentariskt om hur förvaltningen ser ut", säger Harry. Som hämtat direkt från (s) argumentation under många år.

Och sedan den alternativa energin som skall bli en ny viktig näring och som kan bli varumärke för Åland....ja, Harry, om du bara lägger till "minst samma välfärd som i riket" och förstår vikten av att omstrukturera även kommunsystemet, så blir du en utmärkt medlem i socialdemokraterna ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar