onsdag 7 juli 2010

Mona var ovanligt tydlig på rödgrönt mingel


Det blev en rivstart för mig på Almedalsveckan i Visby. Efter femton minuter på ön var jag inbjuden på rödgrönt mingelparty på St Hans café. Där rådde en nyfiken men lite avvaktande stämning. Det är ju valarbetare från tre partier som möts och skall lära känna varandra. Kunde inte låta bli att fundera på vilket av de tre partierna som vinner på samarbetet? Känns inte nödvändigtvis som om det är sossarna. De måste ju anpassa sig mest som är störst och det som troligen är svårast är att de måste anpassa sig ganska långt åt vänster. Men sällan har jag hört Mona Sahlin vara så tydligt ideologisk som igår när hon sa att hon ”HATAR KLASSAMHÄLLET”. Då log Lars Ohly brett.

Och det är dessutom ovant för socialdemokratin att inte kunna styra på egen hand.

Miljöpartiet känns starkast just nu och har Maria Wetterstrand som den klart mest lysande stjärnan bland alla de rödgröna.
Intressant att höra språkröret Peter Eriksson och vänsterledaren Lars Ohly elda upp en massa socialdemokrater  Alltså elda upp i betydelsen få igång dem, inte elda i Gudrun Schymanbetydelse (hon eldade upp 100.000 spänn för att protestera mot låga kvinnolöner igår).
En kampanj för jämlikhet/jämställdhet sjösattes på den rödgröna eftermiddagen. 50/50 kallas den och den stödjer jag helhjärtat. Annat vore korkat när man har fyra döttrar ;-)
Idag blir det intressantast att lyssna till partisekreterarna Baylan (s) och Schlingman (M) som skall prata om hur man mobiliserar väljarna i valets slutskede. Räknar med att få något riktigt matnyttigt med mig från det seminariet som också gästas av USAs Sverigeambassadör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar