tisdag 25 maj 2010

Fantasifulla beskrivningar utan verklighetsförankring

I en mängd inlägg har nu Erik Schütten försökt övertyga tidningsläsarna om att det är fantastiskt bra och enkelt att radikalt förändra det åländska samhället. I måndagens Ålandstidning påpekar han att jag har fel (?) siffror och att han gör den rätta analysen av hur Åland borde organiseras i framtiden. Så gör han en massa mer eller mindre fantasifulla beskrivningar av socialdemokrater som slösaktiga Finlandsvänner som vill har en större och större byråkrati. Han fäktar hejvilt mot (s) (säkert populärt i vissa läger på Åland) för att få stöd för sina idéer och det har han ju rätt att göra. Problemet är att när man smutskastar motståndaren som Schütten gör i sitt andra publicerade debattinlägg så slår det tillbaka mot en själv. Det blir inte ett dugg trovärdigt.

Ett motto för en saklig debatt är att det sakfrågan som skall diskuteras! Här fastnar Schütten istället i en oändligt tjatande om sifferexercis som aldrig verkar ta slut och i ett tjatande om hur han TROR att socialdemokrater tänker och tycker (i det första var han betydligt mer försiktig, men då hade han ju inte fått mothugg....)

I ett sista inlägg på www.alandstidningen.ax ger jag svar på tal.

Debatten har varit tydlig och bra. Nu "vet" vi hur många som jobbar på TAKS, fast min åländske källa hävdade att det skall sparas in några tjänster, så frågan är vem som är bäst uppdaterad, han eller hemsidan.
Vi vet också att inte alla jobbar med skattefrågor på TAKS. Det blir några offentliganställda kockar och vaktmästare också :-)

Min poäng blev ju dock inte mindre om det nu jobbar ännu fler där än vad jag hävdade (138 är mer än 126).

2-0 till Hallbäck har man lite lust att säga.

En hel del av dina argument för att framställa S som bidragsälskare som struntar i ekonomi blir rätt löjliga. Som jag skrev så är ju S inne på att förändra byråkratiska strukturer inom landskapet. Vi har talat om vikten av aktiv näringspolitik och INTE för att utöka den offentliga sektorn (som du vill göra med dina skatte- och tullbyråkrater).

Lycka till med alla toppmoderna IT-lösningar för skatteförvaltningen....!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar