tisdag 13 oktober 2015

Se er i spegeln på Nyan

Kära, Annika Orre.

I en krönika i Nya Åland (14.10) gör du dig lustig över politiska slogans. Jo. det var i och för sig skojigt. Men som du vet behöver de flesta texter en säljande rubrik. Det gäller såväl tidningens löpsedlar som partiers valprogram.

Du kunde ha skrivit en krönika om valprogrammen. Socialdemokraternas är fem sidor långt. De andra partierna har motsvarande program.

Det vore också klädsamt att du/ni på Nyan tog er en titt i spegeln. Ni har allt för ofta valt de enklaste lösningarna i arbetet inför valet. T ex är bevakningen av de mindre kommunerna i princip obefintlig. Jämfört med Ålands Radio är ni hästlängder efter.

I pusselbit-serien, med en fråga per dag, får ju partierna möjlighet att delge vilka vallöften man vill ge. Det är bra, men kritiska följdfrågor (d v s journalistik) saknas.

Det går att säga väldigt lite i en valannons. Det blir oftast namn, nummer och en rubrik. Mer har de flesta kandidater inte råd med. Men om du, Annika, eller någon av Nyans läsare är intresserade av vad jag vill jobba för, så har jag skrivit 159 inlägg sedan förra valet här på min blogg.

Glöm inte att rösta på söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar