måndag 17 december 2012

En mur passar inte intill vattnet....

I förra veckan behandlade stadsstyrelsen förslaget till stadsplan och tomtindelning på den s k Apalängen öster om Svibyviken, där det enligt planerna ska byggas ett med Mariehamnsmått gigantiskt flerbostadshus. Idag är området betesmark - miljön är mycket vacker och det gränsar till ett skyddat naturområde med värdefull våtmark.

Vid ett samrådsmöte har grannarna öster om Apalängen konstaterat att det planerade lägenhetskomplexet kommer att upplevas som en lång mur, eftersom det inte finns någon luft mellan de fyra huskroppar som nu ska byggas på rad (om än med en viss vinkling i södra ändan).

Vi anser att bebyggelsen blir alldeles för kompakt för att passa in i detta natursköna område. Därför föreslog vi vid förra veckans möte att stadsplanen ändras för att ett mer småskaligt projekt skulle kunna förverkligas.

Vi har full förståelse för att området är attraktivt för byggande av bostäder och det är förstås positivt att det finns efterfrågan på studentboende i Mariehamn. Vi har dock velat se ett sådant boende närmare skolorna. Vi har dessutom hävdat att efterfrågan på studentbostäder inte är så stort att det behövs så här många lägenheter.

Anders Hallbäck(S)

Sara Kemetter (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar