onsdag 27 januari 2016

Timeout i musikens tecken

"Mediatystnad" kallade min partikollega Miina det som varit sedan valet. Det kan väl stämma för mig också. Val är en urladdning och det första man tänker på veckan efter är inte att gå ut med nya politiska utspel.

Överhuvudtaget är valrörelser extrema på många sätt. Årets åländska val var intressant på många vis men den extrema personfixeringen fortsätter. Det är mycket "jag" i åländsk politik, alldeles för mycket. Partiernas valprogram verkar få allt mindre betydelse.

Nog om det.

Den som känner mig vet att jag inte räds för att framföra mina åsikter. För den som missat det ville jag väcka debatt om åländsk medias styvmoderliga behandling av hårt arbetande körer och gjorde en jämförelse med hur man bevakar idrotten. Journalistiken bidrar i allra högsta grad till vår verklighetsbild - men jag ser en annan verklighet än den som speglas i tidningsmedia när det gäller musiken och sången på Åland. Läs min insändare "Jag hade en dröm".

Vart tog Hallbäck vägen?

Ja, många av er har nog noterat att jag inte är på s-kansliet i vår (mer än som Mariehamnspolitiker och nyvald ledamot i infrastrukturnämnden). Efter sex och ett halvt år som sekreterare kände jag att jag vill ta timeout för att ägna mig åt det jag just nu brinner för och det är...:

Föreningen för Ålands gospel r f, som vi grundade och registrerade i december. Vårt första evenemang är på kommande: Gospelkväll i Hammarland 7 februari - but there´s more to come....

....för vi har tänkt ordna större gospelevenemang på Åland i höst och nästa år. Håll utkik, snart får du veta mer (och vill du bli medlem är det bara att ta kontakt).

Musiklekis på Bel Canto. Jag kommer att jobba på torsdagar för denna förening som har ett härligt utbud av musikkurser för ålänningar i alla åldrar. Där kommer jag också starta med en gospelkör för barn i 9-12-års-åldern. Hoppas att det finns många intresserade! Tipsa alla du känner!

Hoppar in som kantor. Debuten i Hammarland är redan avklarad, med klapp- och klang i Catharinagården....snart blir det som sagt gospelkväll, mera klapp- och klang, ungdomsmässa, ja, vi kommer också att dra en gospelworkshop ute på Lemböte med församlingens konfirmander....

Vill du lära dig spela brukspiano? Hör av dig till mig! Jag har haft elever förr och är villig att ta mig an några entusiastiska elever :)

Som sagt, kanske en aning mediatystnad vad gäller politik, men inte annars. Jag har varit återkommande gäst på min gamla arbetsplats Ålands Radio och pratat om gospel, vad som gör en jullåt till en klassiker och om året som gick i en panel i början av januari. Jag ska faktiskt till radion igen på onsdag och prata om barn och musik. Så det är liv i gubben. Vi syns i en (gospel-)kyrka nära dig, eller varför inte på Lilla Holmen, där jag doppar mig var och varannan dag..